Dýňový džus

dýňový džus

Dýňový džus

Ingredience:

dýně 3 kgSladká Dýně, Zelenina, Korejské Republiky, Tapi Rouge
cukr 1,2 kg
voda 2,5 kg
kyselina citronová 1 lžíce
citron 6 ks
citronový sirup 1 ks

 

Popis přípravy:

Na 3 kg dýně potřebujeme 2,5 l vody, 1,2 kg cukru a lžíci kyseliny citronové.

Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a bez jader ji pokrájíme na malé kostičky. (Jádra usušíme, obsahuji zinek, suchá konzumujeme asi 5 až 8 ks denně) Dýně, Ovoce, Semeno, Zelenina, Příroda

Pak ji ve vodě,cukru a kyselině citronové necháme máčet 24 hodin.

Asi 4x za tu dobu zamícháme.

Druhý den přidáme 3 citróny i s kůrou. pak všechno uvaříme do měkka a vychladlé rozmixujeme.

Do této směsi přidáme ještě šťávu ze 3 citrónů a citrónový sirup (nejlépe Ovocit).

Tuto směs přepasírujeme,nejlépe přes hustý kovový cedník.

Tento koncentrát sterilizujeme v omnia sklenicích 0,7 l 20 minut při 100 C.
Před konzumací obsah sklenice vlijeme do 2 l láhve a dolijeme vodou promícháme a dáme vychladit.

 



Štýrský dýňový olej

Dýňová bezlepková buchta