Avokádová Nutella

 

 

Avokádo je zázračná plodina. Je bohaté na minerální látky, jako je draslík a hořčík, které jsou pro naše tělo důležité. Draslík je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému a napomáhá k přeměně sacharidů v energii. Hořčík zase udržuje optimální činnost svalů a napomáhá při častých křečích. Ale kromě minerálních látek, obsahuje avokádo i zdraví prospěšné tuky a vitamíny C, E, K, H a B. Je tedy dobré toto ovoce zařadit do našeho běžného jídelníčku. Díky své neutrální chuti je vhodné k přípravě sladkých i slaných pokrmů. A my vás naučíme, jak z něj připravit výbornou čokoládovou pomazánku, neboli Nutellu, kterou zaručeně ocení i vaše děti.

avokádová Nutella

Ingredience:

1 zralé avokádo

2 lžíce kakaa holandského typu

2 lžíce medu nebo sirupu z agáve  (můžete vyzkoušet i melasu)

vanilkový lusk

2 lžíce mletých lískových nebo vlašských ořechů

Postup:

Avokádo si rozřízneme a pomocí nože z něj odstraníme pecku. Dužinu vydlabeme do vyšší nádoby. Přidáme kakao, med nebo agáve sirup, zrníčka z vanilkového lusku a mleté ořechy. Pak vše důkladně rozmixujeme do hladké hmoty, kterou uchováváme v uzavřené nádobě v chladničce.