Jáhlový pudink s tahini pastou
Jáhly se z našeho jídelníčku vytratily a nahradila je rýže. Ale to je velká škoda, protože obsahují velké množství draslíků, hořčíku a železa. Kromě toho se jedná o bezlepkovou surovinu. Jáhly jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, které naše tělo využívá ke stavbě svalové hmoty. Proto bychom je měli jíst častěji. Zkuste si z nich připravit například úžasný pudink.
Ingredience:
140g jáhel
200ml kozího mléka
2 lžíce sirupu s agáve (medu)
2 lžičky tahini pasty
1 lžička skořice
Postup:
Jáhly si uvaříme do měkka podle návodu na obale a necháme je trochu schladnout. Pak je rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Při mixování do nich postupně přidáváme mléko. Do pudinku pak přimícháme agáve sirup, tahini pastu a skořici. Pudink servírujeme ve sklenicích posypaný skořicí.