Jáhlový pudink s tahini pastou

Jáhlový pudink s tahini pastou

Jáhly se z našeho jídelníčku vytratily a nahradila je rýže. Ale to je velká škoda, protože obsahují velké množství draslíků, hořčíku a železa. Kromě toho se jedná o bezlepkovou surovinu. Jáhly jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, které naše tělo využívá ke stavbě svalové hmoty. Proto bychom je měli jíst častěji. Zkuste si z nich připravit například úžasný pudink.

Jáhlový pudink

Ingredience:

140g jáhel

200ml kozího mléka

2 lžíce sirupu s agáve (medu)

2 lžičky tahini pasty

1 lžička skořice

Postup:

Jáhly si uvaříme do měkka podle návodu na obale a necháme je trochu schladnout. Pak je rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Při mixování do nich postupně přidáváme mléko. Do pudinku pak přimícháme agáve sirup, tahini pastu a skořici. Pudink servírujeme ve sklenicích posypaný skořicí.

 

Napsat komentář