Vajíčková pomazánka s avokádem

O avokádu jsme už psali. Proto se zaměřme na vejce. Vejce jsou jednou z potravin, které máme doma neustále. Přesto po nich saháme jen v případě, když potřebujeme vytvořit opravdu rychlý oběd či večeři. Ale to je hrozná škoda. Vejce mají totiž vysokou výživovou hodnotu. Mají vysoký obsah bílkovin, který nemalou měrou napomáhají k růstu svalové hmoty. Právě z tohoto důvodu jsou velice oblíbeným pokrmem vrcholových sportovců. Co si takhle udělat vajíčkovou pomazánku s avokádem.

vajíčková pomazánka s avokádem

Ingradience:

1 zralé avokádo

2 vejce

2 lžíce řeckého jogurtu

pepř

1 zralé rajce

1 menší cibule

1 lžička plnotušné horčice

pažitka na ozdobu

Postup:

Vejce si uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Avokádo přepůlíme, odstaníme pecku a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme nakrájené vejce, jogurt, horčici a najemno nakrájenou cibuli a rajče. Okořeníme pepřem a důkladně promícháme. Vzniklou pomazánku podáváme na čerstvém, nejlépe celozrném, pečivu.