Kořeněné kedgeree s tofu

Kořeněné kedgeree s tofu

Ingredience

  • 280 g rýže basmati
  • 4 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 2 červené chilli papričky, nasekané
  • 4 lžíce středně pálivého kari koření
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 200 g marinovaného tofu
    togu

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

  • 1 svazek jarních cibulek, na kolečka
  • svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
  • sůl a pepř na dochucení

 

Postup při vaření

  1. Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.
  2. Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.

 

NĚCO NAVÍC

Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.