Marinovaná feta s pečenou paprikou

feta[1]

Marinovaná feta s pečenou paprikou

Ingredience

  • 2 červené papriky, pokud možno se stopkou
  • 250 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 1 lžička čerstvého oregána, jemně nasekaného
  • 1–2 lžičky petrželky, nasekané najemno
  • olivový olej na zalití
  • chleba pita k podávání
    feta[1]

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

Postup při vaření

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut; slupka by měla začít černat. Během
pečení je dvakrát obraťte – stačí je chytit za stopku. Upečené papriky přendejte do mikrotenového sáčku, zavažte a nechte deset minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na tenké proužky. Nechte zcela zchladnout.

2 Sýr feta nakrájejte na kostičky, smíchejte s proužky papriky, přidejte chilli, oregáno, petrželku a promíchejte. Dejte do misky či sklenice a zalijte olivovým olejem. Servírujte s chlebem pita.