Ostré nachos
Ingredience
- sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů
- sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč)
- 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle
- několik jarnímch cibulek, jemně nakrájených a – podle odolnosti
- sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.
- rozmačkané avokádo nebo avokádovou omáčkou (guacamole) zakysaná smetana
zdroj: www.recepty-zdarma.cz
Postup při vaření
Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč) a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle. Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli. Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil. Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.