Noky s pestem

noky-s-pestem[1]

Noky s pestem

Ingredience

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • ½ kg bramborových noků, uvařených a slitých
  • sůl a pepř
    noky-s-pestem[1]

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

  • 2 lžíce bazalkového pesta (k dostání v supermarketech)

 

Postup při vaření

1. Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici. Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.

2. Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.

Domácí pesto
Pokud nemáte v lednici hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.