Rajčatové koláče s mascarpone
Ingredience
- 500 g listového těsta
- 120 g rajčatového pesta
- 250 g mascarpone
- 15 g nastrouhaného sýra typu parmazán
- 2 žloutky
- 8 velkých rajčat, pokrájených na plátky
- lístky z několika větviček tymiánu
- sůl a pepř
Postup při vaření
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16 cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.
2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.
3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.