Salát z bílé ředkve s wakame

salt[1]

Salát z bílé ředkve s wakame

Ingredience

  • 1 kousek mořské řasy wakame (asi 7 cm)
  • 1 velká bílá ředkev (cca 400–500 g)
  • řeřichová nať nebo naklíčené mungo
salt[1]

zdroj: www.recepty-zdarma.cz

Na zálivku:

  • 6 lžic sezamového oleje (bio, za studena lisovaného)
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rýžového nebo pšeničného sirupu, případně medu
  • 1 lžíce zázvorové šťávy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce přírodní sójové omáčky (Shoyu)

Postup při vaření

Wakame opláchněte a na pět minut namočte do hrnku s trochou vody tak, aby řasa byla ponořená.
Smíchejte všechny ingredience na zálivku. Zázvorovou šťávu získáte, když oškrábete čerstvý zázvor o velikosti palce, nastrouháte najemno a v dlani nebo přes sítko vymačkáte šťávu.
Očištěnou bílou ředkev nakrouhejte na tenké plátky. Rozvinuté listy wakame nakrájejte na menší kousky (pokud byl v kousku i tuhý stonek, použijte ho později při vaření).
Salát podávejte vychlazený, posypaný řeřichovou natí nebo naklíčeným mungem. Je osvěžující třeba k vaječné omeletě.