Za problémy s erekcí se nemusíte stydět

couple-731890_960_720

Potíže s erekcí patří mezi nejchoulostivější mužské zdravotní problémy, přitom jsou jedny z nejčastějších. A to nejen v pozdějším věku. Vcelku rozšířené jsou i u mladších pánů a důvody jsou různé.

Není důvod se hned strachovat

Příčinou jsou často různé banality. Potíže dosáhnout erekce se mohou objevit například ve chvílích, kdy je muž pod dlouhodobým tlakem, příliš ve stresu či nervózní (to se stává zejména na začátku vztahu).

A co dělat v takovém případě? Někdy stačí vydržet a problémy odezní. Pokud se jedná o nervozitu, pomáhá komunikace s partnerkou. Ve výjimečných případech přichází do hry odborník, jenž si poradí s psychickým blokem.

Někdy je jedno spojené s druhým

Lidem, kteří chtějí vědět jak zlepšit erekci, odborníci často kladou na srdce, že je tato fyziologická funkce spjatá s celým organismem. Pokud jste věčně unavení a nevyspalí, dost možná to prostě nepůjde. Škodí i nadváha a nedostatek pohybu.

Změnit svůj životní styl, začít jíst zdravě a více sportovat rozhodně není jednoduché, ale na druhou stranu to nemá pozitivní vliv pouze na kvalitu erekce, ale na celý organismus.

Jindy je ovšem vhodné navštívit lékaře

Bohužel nelze říct, že se erektilní dysfunkce dají vždy považovat za banalitu. Někdy jsou projevem vážnějšího onemocnění, typicky diabetu. A ten si sami nediagnostikujete. Jestliže potíže s erekcí přetrvávají, je vhodné navštívit lékaře a požádat jej aspoň o všeobecné vyšetření. Není nutné navštívit přímo urologa, což potěší zejména muže, kteří se stydí o své erekci mluvit.

Erektilní dysfunkce jsou zdravotní komplikace jako každá jiná, není důvod je zesměšňovat, ani o nich lhát. Potkat mohou všechny – často totiž dokážou pěkně potrápit i ženy, které ve vztahu trpí. Myslí si, že důvodem, proč jejich partner nedokáže dosáhnout erekce, je jejich nízká atraktivita. I z toho důvodu by se muži řešení těchto potíží neměli vyhýbat.

Napsat komentář