Základy zdravého stravování

voda

Zdravá strava je základ, na kterém můžete úspěšně stavět váš celkový zdravý životní styl. To, co jíte, vás ovlivňuje v každém věku a i přesto, že zrovna nedržíte dietu nebo se nesnažíte zlepšit svoji postavu, měli byste pečlivě dbát na to, co, kdy a jak jíte. Pojďme si spolu představit základy zdravého stravování, uvidíte, že vás bude bavit žít zdravě!

Pitný režimWF-25 + filter

Naše tělo je tvořeno ze 70% z vody a tak je logické, že tekutiny musíme neustále doplňovat. Na každých 15 kg (i těch započatých) vaší hmotnosti připadá 0,5 až 0,7 litrů tekutin. Důležitou otázkou je také co správně pít. 100% džusy a ovocné šťávy si dopřejte maximálně v dopoledních hodinách, po zbytek dne je nejlepší filtrovaná voda nebo zelené či bylinkové čaje, které si však také připravujeme z vody. Proto je velmi výhodné mít doma filtrační konvici. Filtrační konvice Orava WF-25 vám zajistí, že bude vaše voda bez škodlivých látek, mikroorganismů, těžkých kovů a nečistot, které se v ní vyskytují. Přefiltrovaná voda je velmi kvalitní, má výbornou chuť a můžete ji použít k přímému pití nebo pro přípravu pokrmů. Filtrační konvice Orava WF-25 lze umístit do dvířek lednice.

Vyvážená strava

Chcete-li se stravovat dle základů zdravého stravování, jezte pravidelně 5-6 menších jídel, rozložených na celý den. Tělo si tak zvykne na nižší přísun kalorií, který neustále v malém množství doplňujete a tak si bude ukládat pouze minimum tuků. Smažená jídla vyměňte za dušená, sladké bonbony nahraďte sušeným ovocem a soustřeďte se na vysoký poměr bílkovin ve stravě.

Ke zdravému vaření vám mohou pomoci i pomocníci do kuchyně, kteří zvládnou připravit jídlo chutněji a zdravěji. Jedním z nich je multifunkční hrnec Orava MH-02, který v sobě kombinuje funkce jako vaření, pečení, smažení, fritování, grilování, vaření v páře a mnohé další. Hrnec má kvalitní nepřilnavý a odolný povrch, který se snadno čistí. Objem hrnce je 5 litrů, je opatřen regulátorem teplot i LCD displejem. Pokud máte na něco chuť, můžete si dát pár kousků sušeného ovoce. Obsahuje přírodní cukry, které jsou mnohem zdravější než ty v čokoládových tyčinkách nebo zmrzlinách. K sušení ovoce, ale i zeleniny nebo masa vám poslouží sušička ovoce a potravin Orava SU-103, která disponuje 5 nastavitelnými mřížkami i účinným ohřívačem pro rychlé a efektivní sušení vašeho oblíbeného druhu ovoce nebo zeleniny. Mezi nejchutnější sušené ovoce se řadí jablka, hrušky, meruňky, švestky a višně.

Napsat komentář