ALLNATURE RAW BIO Kakaový prášek 250 g

raw-kakaovy-prasek-250-g_14307655[1]

Představujeme vám BIO Kakaový prášek z nepraženého kakaa se sníženým obsahem tuku, který si díky svému šetrnému zpracování zachovává velké množství minerálů, stopových prvků a enzymů.

Dopřejte si i vy dokonalé “jídlo Bohů“ v jeho nejčistější formě! Náš kakaový prášek je vyráběný v RAW kvalitě a protože kakao vykupujeme přímo od farmářů z několika oblastí, může se lehce měnit jeho barva i chuť. Při zpracování nejsou kakaové boby praženy, ale po fermentaci, sušení a očištění rovnou nadrceny a pomocí lisu jsou z části zbaveny kakaového másla.

100% kakaový prášek se získává z nepražených kakaových bobů kakaovníku Criollo, chuťově nejkvalitnější odrůdy, lisováním za studena. Kakao se řadí mezi tzv. superpotraviny kvůli vysokému obsahu minerálů, vitamínů, antioxidantů a enzymů. Při výrobě se surovina zpracovává při nízkých teplotách, díky čemuž jsou všechny tyto bohaté látky zachovány. Na lidský organismus má stimulující a povzbuzující účinky. Kakaové boby jsou odedávna velice ceněnou surovinou, takže Aztékové si jich vážili víc než zlata, protože je používali jako platidlo. Zatímco zlato využívali jen k estetickým účelům, tak za 100 kakaových bobů se dal například koupit otrok a za 10 králík.

Kakaový prášek si ponechává lehce nahořklou chuť kakaových bobů a stává se tak výbornou a praktickouingrediencí pro výrobu veškerých čokoládových a kakaových pokrmů a nápojů. Používá se stejně jako běžné kakao z pražených bobů a hodí se tedy výborně na vaření, při pečení dezertů nebo při výrobě domácí čokolády, horkých nápojůnebo zmrzliny.

Průměrné výživové údaje ve 100 g:

Energetická hodnota

1590 kJ

379 kcal

Bílkoviny 26,2 g

Tuky

z toho nasycené mastné kyseliny

11,1 g

2,6 g

Sodík < 50 mg
Sůl < 0,1 g

Sacharidy

z toho cukry

34,6 g

0,6 g

Vláknina 18,1 g
Složení
Množství Složka Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
BIO kakaový prášek (100% přírodní z kontrolovaného ekologického zemědělství)
Balení

250 g

Upozornění

Země původu Peru. Skladujte v temnu, při teplotách 25-32 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 65 %. Nezmražujte.

Další sdělení

V naší nabídce naleznete také další produkty obsahující kakao.

 

Napsat komentář