Koks nabízí ekologické vytápění

koks uhlí

Vytápění koksem bylo v minulosti velmi protěžované. V současné době se pomalu, ale jistě tuhá paliva opět vrací a lidé si pořizují nové výkonnější kotle. Není se čemu divit, protože se jedná o levné a maximálně efektivní topení. Pokud si myslíte, že jde o krok zpět k neekologickému vytápění minulosti, pokusíme se vás vyvést z omylu. Možná totiž přesně nevíte, co vlastně koks je a jakým způsobem vzniká.

Víte, co je koks?

Tuto otázku je zapotřebí si položit jako první. Spousta lidí si tento typ paliva plete s černým uhlím. Nejedná se o tu samou záležitost, nicméně černé uhlí nemá ke koksu nijak daleko. Naopak, právě z něj se totiž vyrábí. Děje se tak přímo v pecích, a to při teplotě pohybující se kolem 1000 stupňů Celsia. Vysoký žár zbavuje kousky uhlí nečistot a různých částic, které u uhlí způsobují minimalizaci výhřevnosti. Tím pádem dochází k velmi efektivnímu spalování koksu v kotli nebo kamnech či krbu.

Ekologické a ekonomické topení

Zatímco palivové dříví a uhlí nepatří mezi ekologická paliva, u koksu je tomu jinak. Právě on je zbaven veškerých látek, jež způsobují nedokonalé spalování a uvolňování škodlivin do ovzduší. Tím pádem vznikne pouze oxid uhličitý, který není nijak škodlivý. Cenově vychází koks poměrně levně.

Balený koks se vyplatí

Koks je k dostání zpravidla ve frakci od 20 do 40 mm, takže manipulace s ním není nijak složitá. Navíc je prodej koksu realizován v pytlích dodávaných na paletách. Objednat si jej můžete po celé České republice. Společnost Optimtop palety složí přímo k vašemu domu nebo firemnímu objektu. Od jedné palety nabízí bezplatnou dopravu kdekoli po celé ČR. Objednání není nijak složité. Na internetových stránkách optimtop.cz si pouze nastavíte lokalitu a poté se vám zobrazí dostupné produkty. Koks, uhlí, případně palivové dřevo si následně objednáte jednoduše telefonicky.

koks

Napsat komentář