Se sedacím botníkem se můžete při obouvání posadit

botník

Trápí vás bolest zad a ohýbání vám dělá čím dál větší potíže? Pak máte nejspíš problémy se spoustou běžných denních činností, například s obouváním bot. Nemusíte ale pokaždé, když jdete ven, trpět. Stačí si do předsíně pořídit stoličku, židličku nebo sedací botník.

Stolička či židlička se sice mohou zdát jako dobrý nápad, nicméně dáte jimi najevo, že se už při obouvání potřebujete posadit. Samozřejmě se není za co stydět a možnost usadit se jistě ocení i mnohé návštěvy. Avšak pokud jsou vaše potíže spíš dočasného charakteru, co budete dělat se židličkou, až zase přejdou? Máte-li v předsíni hodně místa, není co řešit. V opačném případě je zbytečné, aby vám prostor zabíral další kus nábytku. Pořiďte si raději sedací botník.

Sedací botník s čalouněným sedákem výklopný

Primárním účelem botníku je udržet v předsíni pořádek

Botník by neměl chybět v žádné chodbě, obzvlášť v domácnostech, kde bydlí ženy, se vyplatí pořídit nějakou větší variantu. Jak jistě víte, dámy nemají bot nikdy dost, a chcete-li, aby návštěva nebyla zděšená nepořádkem v podobě rozházené obuvi, raději všechny páry uklízejte do botníku.

Vyrábí se i obyčejné regálové botníky, do nichž je ovšem vidět, a tak jsou vhodnější spíš do šatny nebo na jiné místo, kde nebudou na očích. V chodbě bude lepší výklopný nebo policový botník. A sedací modely bývají jak výklopné, tak policové.

Sedací botník vyřeší dvě věci najednou

Sedací botník má navíc nahoře sedáky, díky nimž poslouží i jako židlička. Je uzpůsobený, aby unesl váhu dospělého člověka, což se o každém botníku rozhodně říct nedá. Při výběru se dívejte nejen na velikost, ale i na materiál potahu sedáku. Neměl by propouštět vodu, protože kolikrát se stane, že přijdete z venku mokří, a pokud je dokonce vodou omývatelný, není co řešit. V takovém případě se nebojte ani světlých sedáků, které vypadají skvěle s tmavším dřevem.

Sedací botník se 2 sedáky a 2 policemi za dvířky

 

Napsat komentář