Kyselina hyaluronová

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_acide-hyaluronique[1]

Kyselina hyaluronová

Mnoho z nás jí možná považuje za něco cizorodého, nicméně je to látka, která se přirozeně vyskytuje v každém z nás.

 

Kyselina hyaluronová (KH) neboli hyaluronan hraje základní roli při zachování napětí, pružnosti a poddajnost pokožky. Svými antioxidačními účinky ji chrání před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu a podílí se na jiných důležitých biologických pochodech v pokožce. Stárnutím se koncentrace kyseliny v pokožce rapidně snižuje. Tím dochází k dehydrataci pokožky, které je příčinou jejího blednutí a vrásnění. Pravidelné dodávání této kyseliny je  velmi důležité pro zdraví a mladistvý vzhled pokožky.

Blahodárné účinky kyseliny hyaluronové:

Zajišťuje účinnou hydrataci
Má regenerační účinky
Chrání kůži před zevními vlivy
Udržuje pokožku a tkáně pevné a pružné
Vyhlazuje starší vrásky a oddaluje vznik nových
Účinně blokuje volné radikály
Zabraňuje vzniku strií
Výrazně koriguje problémové projevy pleti
Urychluje hojení ran
Brání vzniku jizev

Jak na ní 🙂

Práce s KH není zrovna jednoduchá, ale s trochou praxe to zvládne každý z vás. KH je mrška, protože se při rozpouštění tvoří cucky (hrudky). Jak je patrné z další fotografie, tak na vodě plave.
Poté. co jí dáme do vody, musíme jí ihned začít míchat.
V míchání pokračujeme. Tady je už vidět, jak se tvoří gel.
Trošku špatné doostření – prostě kompakt mi to ne a ne zaostřit na prst, ale i tak je vidět, jaké hrudky KH dokáže udělat. Nutno podotknout že jsou i docela tuhé a v krému je nerozmícháte.
Takhle to vypadá po asi 2 minutách míchání. Já jí v této fázi odkládám a čekám 10 – 15 minut, než jí zakomponuji do krému – na konci emulgace.
No a takhle gel vypadá těsně před tím, než ho dám do krému. Sami vidíte, že je docela tuhý. A tu největší hrudku jsem vyndala, protože v krému bych jí nerozmíchala.
A co dávkování?
KH se používá v koncentraci 0,1 až 0,5% z celkového množství výrobku, je rozpustná ve vodě, tudíž je vhodná do všech výrobků, které vodu obsahují.
Do 50 ml krému tedy přijde při 0,1% koncentraci 0,05 g KH, při 0,3% koncentraci 0,15 g KH a při 0,5% koncentraci 0,25 g KH. Tady je patrné, že se bez setinkové váhy neobejdete. Můžete také použít měrné lžičky, ale výrobců je mnoho. Pro orientaci uvádím, že zarovnaná lžička o objemu 2 ml obsahuje 0,4 g KH 🙂

zdroje: http://www.medaprex.cz/cs/magazin-krasy/omlazeni-pleti/kyselina-hyaluronova-elixir-mladi-pokozky-52.html#ixzz3Jd4YP700



Napsat komentář