Předejděte stresové zátěži v zimním období

zdraví, vitamíny, doplňky stravy,

Zima skutečně představuje jak fyzickou, tak psychickou zátěž na náš organismus. Vypořádejte se tedy s nepříjemnými, leckdy až mrazivými teplotami, nedostatkem slunce, dřívějším stmíváním a nepříznivými povětrnostními podmínkami. Kvůli nim musíme dbát i zvýšené opatrnosti na komunikacích, čímž je opět naše psychika namáhána. Jak se tedy se všemi těmito okolnostmi nejlépe vypořádat, aby nás co nejméně stresovaly?

Co nám v zimním čase zvedne náladu?

Zima u spousty lidí vyvolává ponuré myšlenky. Duševní rovnováha je zejména v tomto náročném období důležitá, jak se tedy nenechat ovlivnit stresujícími faktory? Kvalitní spánek související se změnou času je u některých osob problém. Možností je pít před spaním bylinné čaje s uklidňujícími účinky, které nám k navození vydatného spánku dopomohou. Dále bychom měli využít každou příležitost pro pobyt venku. Příliš krátké zimní dny s minimem slunečního záření nás zahání do našich domovů. Našemu organismu čerstvý vzduch velmi prospěje a sporadicky zářící slunce doplní zásobu vitamínu D. Nezapomeneme též na ostatní vitamíny, jejichž dostatečnou zásobu nalezneme v ovoci a zelenině. Oblíbený je zázvor, který navíc náš organismus příjemně prohřeje.

Antistresové přípravky

Co více můžeme udělat pro zdraví naší psychiky? Velkou službu nám prokáží doplňky stravy, konkrétně přípravek ANTISTRES Naturvita. Ten je složen z extraktů bylin, jež mají prospěšný účinek na nervový systém. Jedná se o kozlík lékařský, vitánii snodárnou a rozchodnici růžovou. První jmenovaný je všeobecně znám pro svůj pozitivní vliv při úzkostech a nespavosti. Vitánie přispívá k potlačení únavy a rozchodnice zlepšuje soustředění a eliminuje neurózy.

Další informace o produktech, které nedopustí, aby pochmurný zimní čas negativně ovlivnil naše duševní rozpoložení, naleznete zde.

Napsat komentář