Primordial: Myslete na zdraví domácích mazlíčků výběrem správného krmiva

pes a kočka

Sami neradi jíme nekvalitní stravu, protože se po ní necítíme dobře. Nedostatečná výživa způsobuje špatné zásobení důležitými živinami, což může vyústit v úbytek energie a nejrůznější nemoci. Platí to nejenom u lidí, ale i u zvířat. V článku poradíme, jak vybrat správné krmivo pro psy a kočky pro jejich optimální kondici a zdraví.

Proč je kvalitní krmivo důležité?

Krásná srst, dostatečná energie a silný imunitní systém jsou ovlivňovány z velké části právě přijatou potravou a její kvalitou. Symbolem kvalitního krmiva je obsah všech základních nutrientů ve vyváženém poměrů vhodném pro masožravce a doplněném o důležité vitamíny a minerální látky z přírodních zdrojů. Nevhodná jsou barviva, přílišný výskyt obilovin a podobně. U psů i koček se navíc mohou objevit nejrůznější alergie a citlivosti k určitým složkám potravy, což vyžaduje kladení většího důrazu na výběr vhodného krmiva.

Bez obsahu obilovin

Psi a kočky jsou typickými masožravci. Převážnou část jejich jídelníčku by tedy mělo tvořit hlavně maso. To je v případě granulí problematické, protože ty méně kvalitní bývají nastaveny levnými obilovinami, které ovšem zatěžují trávicí trakt zvířete a výsledkem je přibývání na váze. Objevit se mohou dokonce i nejrůznější alergie a nemoci způsobené oslabeným imunitním systémem. Předtím, než svému mazlíčkovi nakoupíte nové granule, pořádně se podívejte na složení, jestli opravdu obsahují hlavně maso. Podívejte se na více informací o krmivu a výživě pro psy.

Dopřejte svým masožravcům to nejlepší: Primordial

O kousek větší investice do kvalitního krmení se vám vrátí na snížených nárocích na veterinární péči a hlavně spokojenějším psem a kočkou. Dobrým příklad jsou krmiva pro psy Primordial, kde najdete převahu masové složky, která je navíc doplněna o vitamíny a minerály. Podobně jsou na tom také krmiva pro kočky Primordial s důrazem na vyvážený poměr aminokyselin a přítomnost fytonutrientů pro správné fungování kočičího zažívání.

Napsat komentář