U Máchova jezera to bude žít i letošní prázdniny

Máchovo jezero

Přemýšlíte už nyní o letní dovolené, protože first minute zájezdy jsou levnější, ale nějak se nemůžete rozhodnout, kam byste se měli vydat? Pojměte letošní dovolenou jinak a zůstaňte v Česku. Zklamaní určitě nebudete, obzvlášť pokud jste aspoň trochu romantická duše.

Někdy je až nepochopitelné, proč mladí lidé celí dychtiví míří do zahraničí, když neznají ani poklady mající přímo pod nosem. Vždyť i Česká republika má co nabídnout! Mezi unikátní české bohatství patří jak zdejší příroda, tak třeba hrady. Koncentrace hradů a zámků je u nás poměrně vysoká. Koupání si tady navíc užijete také.

Naplánujte dovolenou do okolí Máchova jezera

Velmi příznivým místem pro dovolenou je oblast okolo Máchova jezera. Vodní radovánky byste si tady mohli užívat od rána do večera, avšak ležet jen u vody by byla vyloženě škoda. V okolí je totiž značné množství cyklotras a turistických cest. Nedaleko najdete hrady Bezděz, Houska, Sloup v Čechách a zámky Zákupy, Zahrádky, Dětenice. Určitě se vyplatí vydat rovněž do Liberce na Ještěd, jestli jste tam ještě nebyli.

Ubytování si vyberte přímo u jezera

Dobré je zvolit si jako středobod své dovolené právě Máchovo jezero ubytování. Budete to mít skoro jako u moře, vodu na dosah. Ve Starých Splavech a chatové osadě Elite na vás čekají čtyřlůžkové chaty s chladničkou, společným sociálním zařízením, ohništěm, houpačkami, prolézačkami, jídelnou s barem a spoustou vyžití v blízkém okolí. O stravování se vám postarají formou polopenze či plné penze. A kdyby vás chatky Máchovo jezero nudily, můžete na jednu noc udělat změnu a přespat třeba na hradě. Například hrad Houska je opředený tajemstvími, takže noc v hradní kapli může být docela dobrým adrenalinovým zážitkem.

Prostě a jednoduše i v ČR lze zažít nezapomenutelnou dovolenou plnou neopakovatelných zážitků. Okolí Máchova jezera rozhodně není jediným takovým místem, ale vzhledem k historii, kterou má tato oblast za sebou, by ji měl znát každý. Vždyť kdo by si ze školních lavic nepamatoval ono známé „Hynku, Viléme, Jarmilo“.

Napsat komentář