Exkluzivní meruňkový olej

FT_trombone_Extrait-aromatique_MS_Abricot[1]

Meruňkový olej Proč exkluzivní? Protože olej, který můžete koupit zde je lisován za studena v České republice a to, že je opravdu výjimečný poznáte nejen podle nádherně syté barvy, ale i podle toho, že krásně voní po meruňkových jádrech.  Olej je znám pro svou schopnost boje proti vráskám a revitalizace všech typů pleti. Je velmi ceněn…

Heřmánková voda – hydrosol

rp_chamomile-685582_1280.jpg

Heřmánková voda – hydrosol Miluji květinové vody. Jejich využití je opravdu obrovské a jejich škála je tak pestrá. Co esenciální olej vyrobený parní destilací, to květinová voda. Destilovat můžeme v podstatě jakoukoliv bylinku, hydroláty pak přebírají léčivé účinky. Dnešní příspěvek je o heřmánkové vodě, ale určitě se dočkáte dalších.    Heřmánek je známý jako prostředek…

20 důvodů, proč mít doma epsomovou sůl

FT_trombone_Sels_MS_epson[1]

Epsomova sůl Tenhle příspěvek je převzatý ze zahraničního webu (zdroj je na konci), ale přišel mi natolik zajímavý, že ho překládám a doplňuji samozřejmě o své vlastní poznatky.    Epsomová sůl – síran hořečnatý – je přirozeně se vyskytující sůl, která je bohatá na obsah hořčíku a síry. Používá se především v lázeňství.    …

Propolis

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_propolis_BIO[1]

Propolis Propolis je produktem stavební činnosti včel. Surovinu k tvorbě propolisu sbírají včely na rostlinách produkujících pryskyřičné látky. Při zpracování mísí nasbíranou hmotu s výměšky hlavových žláz. Včely propolis využívají jako stavební a ochranný materiál. Propolis může mít různou barvu, záleží na původu pryskyřice a jeho stáří. Protože je pryskyřičného původu, v teple měkne, proto je…

Zázračná přeslička

FT_trombone_Extrait-plante_Prele-bio-poudre[1]

Zázračná přeslička je mnohými vnímána pouze jako protivný plevel, který se velmi špatně odstraňuje ze zahrádek. Málokdo ale ví, že se jedná o malý poklad a to doslova a do písmene. Přeslička obsahuje poměrně velké množství lipidů a stopových prvků, které pomáhají vyživovat pokožku. Obsahuje velké množství stahujících látek a antioxidantů, které napomáhají čistit a…

Kyselina hyaluronová

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_acide-hyaluronique[1]

Kyselina hyaluronová Mnoho z nás jí možná považuje za něco cizorodého, nicméně je to látka, která se přirozeně vyskytuje v každém z nás.   Kyselina hyaluronová (KH) neboli hyaluronan hraje základní roli při zachování napětí, pružnosti a poddajnost pokožky. Svými antioxidačními účinky ji chrání před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu a podílí se na jiných důležitých…

Arganový olej

FT_trombone_HV_MS_argan_bio[1]

Arganový olej je velmi bohatý na obsah vitamínu E a je všeobecně uznávaný pro svou schopnost hluboké výživy, regenerace a restrukturalizace pokožky. Je velmi silným antioxidantem, neutralizuje volné radikály a napomáhá v boji proti buněčnému stárnutí. Arganový olej obnovuje elasticitu a pružnost kůže. Je velmi výživný a účinný při léčbě popraskané kůže, popálenin, jizev po akné….

Olej z černého kmínu

FT_trombone_HE_MS_cumin[1]

Olej z černého kmínu Olej temné barvy s charakteristickou kmínovou vůní. Olej se lisuje ze semen černuchy seté a pro své léčebné účinky se užíval již ve starém Egyptě, v Asii a Africe. Působí protizánětlivě a léčí infekce pokožky. Je ideálním nosným olejem pro aromaterapeutické ošetření při oslabené imunitě, nachlazení a dýchacích potížích. Je silným antioxidantem, bojuje proti vzniku volných…

Jojobový olej

FT_trombone_HV_MS_jojoba_bio_0[1]

Jojobový olej pochází z rostliny Simmondsia chinensis (česky Simondsie čínská). Je to stále zelený keř, pocházející původně z oblasti pouští amerického státu Arizona. Jeho semena svým tvarem připomínají o hodně větší kávová zrna. Mezi všemi známými rostlinami je jojoba výjimečná vysokou produkcí vysokomolekulárních esterů, které jsou velice podobné těm, které vytvářejí mazové žlázy člověka.   Tento olej…

Oxid zinečnatý

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_oxyde-zinc[1]

Oxid zinečnatý je bílý pigment, který se používá jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu kosmetiky určené pro citlivou či problematickou pleť, a to pro své čistící, antibakteriální  a antimykotické vlastnosti.    Přidává se do krémů určených na aknózní pleť, do zklidňujících krémů pro citlivou a podrážděnou pokožku, do mastí na ochranu pleti zadečku u…

Urea – močovina

ft_trombone_actif-cosmetique_ms_uree[1]

Urea – močovina je sloučenina, která se přirozeně vyskytuje v těle, kde je odvozena z metabolismu aminokyselin. Je to jedena z hygroskopických sloučenin, která tvoří „přírodní zvlhčující faktor „, patří tedy mezi látky, které umožňují zachování přirozené hydratace pokožky. Vyrábí se průmyslově, jinak to prostě nejde, ale jedná se tělu přirozenou látku. Je velmi hygroskopická, působí jako zvlhčovadlo (čerpá vodu…

Kokosový olej

FT_trombone_HV_MS_coco_bio_0[1]

Kokosový olej se vyznačuje delikátní vůní kokosu. Má tendenci tuhnout při teplotě nižší než 25°C, což nijak nesnižuje jeho kvalitu. Jedná se o jeden z nejlepších olejů, které účinně brání dehydrataci pokožky. Pokožku změkčuje, zvláčňuje a poskytuje chladivý pocit při spálení sluncem. Je výborným olejem pro péči o vlasy, které udržuje silné a lesklé. Široce používaný…

Provitamín B5 – panthenol

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_provitamineb5[1]

Panthenol je vysoce účinnou aktivní látkou, která je prospěšná nejen vlasům, ale i pokožce. Dá se tedy říci, že má doslova univerzální použití. Tento vitamin se často proto používá například v  šamponech. Váže se na povrch keratinu a zajišťuje soudržnost  vlasového vlákna, takže je silnější a jasnější. Na pokožce má stimulující účinky a  hraje důležitou roli v procesu hojení kůže.   Vlastnosti léčí a regeneruje pokožku protizánětlivý, zklidňuje…

Emulgační vosk – Olivoil

plante-emulsifiant_olive-protection[1]

Výborný emulgační vosk, který předčí Vaše očekávání. Práce s ním je velmi jednoduchá a s jeho pomocí lze vytvořit obrovskou škálu emulzí, které jsou stabilní a velmi příjemné při dotyku s pokožkou. INCI: Potassium Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Potassium Hydroxide 3 % Olivoil 10 % slunečnicový olej 85 %…

Bambucké a kakaové máslo

4696_5125-KAKAOVE-MASLO-NEPRAZENE-BIO-200G[1]

Bambucké a kakaové máslo Mezi nejznámější  rostlinná másla bezesporu patří bambucké a kakaové.  Obě másla považuji za vlajkové lodi rostlinných másel a po pravdě řečeno mi nikdy nesmějí chybět.     Bambucké máslo – karité  Bambucké máslo se získává ze stromu „milovníku“, který roste v savanách západní Afriky. Plody jsou masité a vypadají jako malé…

Aloe vera gel

FT_trombone_MH_MS_aloe-vera_bio_0[1]

Aloe vera Aloe vera gel má při tvorbě domácí kosmetiky své nezastupitelné místo. Aloe vera gel (nebo šťáva), se získává lisováním dužnatých listů rostliny aloe vera a nasledným zahuštěním. V péči o pokožku těla se používal již ve starověkém Egyptě.  Je znám pro své zklidňující a hojivé účinky. Je velmi hydratační, snadno proniká do kůže,…

Cetyl a cetearyl alkohol – rozdíl

FT_trombone_Emulsifiant_MS_Alcool-cetearylique[1]

Cetyl a cetearyl alkohol Tímto příspěvkem se budu snažit vysvětlit rozdíl mezi těmito emulgačními vosky, které se často zaměňují. Oba vosky mají společné to, že jsou jsou rostlinného původu a že se jedná o ko-emulgátory. V praxi to znamená, že se musejí používat s jiným emulgačním voskem, protože  samotné neudrží výslednou emulzi stabilní (voda se bude oddělovat…

Karotkový olej – macerát

FT_trombone_ExtraitCO2_MS_carotte-jojoba[1]

Karotkový olej využijeme nejvíce nyní, v létě, kdy můžeme doslova těžit z vysokého obsahu karotenů, které mu dodávají nádherně oranžovou barvu. Aplikací karotkového oleje připravíme pokožku na slunění (samozřejmě že umírněné slunění :)) a následně si s jeho pomocí můžeme prodloužit opálený vzhled.  Karotkový olej může být různé kvality. Nejlépe je to poznat na barvě….

Fucogel – tak trochu zázračná surovina

FUCOGEL

FUCOGEL (Fucocert) rozhodně stojí za vaše povšimnutí. Jedná se totiž o látku veskze pleti prospěšnou, s velmi snadným použitím. Příspěvek je opravdu rozsáhlý a jsou v něm  informace deklarované nejen výrobcem, ale  i nezávislými laboratořemi. Budu se snažit, aby to bylo čitelné. FUCOGEL  je aktivní látka určená určená pro použití do téměř všech typů kosmetických přípravků, od…