Karobová čokoláda Carobella je výbornou a zdravější alternativou klasické čokolády. Obsahuje 9 % karobu, je slazena pouze sirupem a je přirozeně sladká díky karobu.
Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné).
Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály – vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky – železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku. Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin. Pektin i lignin mají prospěšný vliv na snižování hladiny cholesterolu.
Množství | Složka | Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU |
---|---|---|
Karob (Rohovník obecný, Ceratonica siliqua L., karobový prášek 9 %) | Pocit sytosti Kontrola tělesné hmotnosti |
|
Syrovátka |
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, dehydratovaný glukózový sirup z kukuřice, dehydratovaný ječný sirup se sladem, vanilka
Jak používat
Určeno k přímé spotřebě.
Balení
100 g
Upozornění
Bio produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek označený touto značkou je produkován přirozenými biologickými metodami, při nichž se nepoužívají pesticidy a průmyslová hnojiva. Proti škůdcům a chorobám se nasazují pouze prostředky biologické ochrany.
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Obsahuje alergeny (mléčná složka, ječný sirup, kakaová složka). Může obsahovat stopy ořechů a sóji. Země původu Nizozemí.