Kaše s mascarpone a tymiánem
Ingredience
- 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
- 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
- 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
- mořská sůl, pepř
- 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání
Postup při vaření
Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.
Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.