Nepečená pizza s kozím sýrem
Ingredience
- 4 ks čtverhranného světlého pečiva
- 200g sklenici marinovaných grilovaných červených a zelených paprik v oleji
- 3 lžíce pesta
- 80 g řeřichy
- 100 g měkkého kozího sýra
- hrst černých oliv
Postup při vaření
1. Všechno pečivo podélně rozpulte. Nechte okapat papriky, ale olej nechte stranou. Na řeznou stranu chleba rozdělte lžíci pesta a rozetřete.
2. Na půlky chleba rozložte papriky i řeřichu a rozdrobte kozí sýr. Zbylou lžíci pesta rozmíchejte s olejem z paprik a vzniklou směsí zakápněte všechny ,pizzy‘. Navrch rozložte olivy, rozkrájejte na dílky a podávejte.
Tip
Čerstvý kozí sýr St. Pierre se čtyřmi druhz pepře či pažitkou má tvar válečku a snadno ho nakrájíte na kolečka (100 g asi za 60 Kč, např. Carrefour). Fantastický dezertní kozí sýr Doral je bio! (100 g za cca 55 Kč, prodávají prodejny zdravé výživy)