Rozhodli jste se, že se začnete stravovat zdravěji než doposud? Pak se vyhněte fast foodům a restauracím. Začněte si jídlo připravovat sami a získejte naprostou kontrolu nad složením ingrediencí. Pokud vás od dovádění u kuchyňské linky odrazuje představa nekonečného krájení tupým nožem, pořiďte si takový, se kterým vám půjde vaření od ruky. Výběru nože sice věnuje zaslouženou pozornost jen málokdo, ale pravdou je, že vás příprava zdravých pochoutek bude bavit jedině s vhodně zvoleným pracovním nástrojem.
Nože patří mezi nenahraditelné kuchyňské potřeby. A jakmile poznáte výhody kvalitních výrobků, přestanete se na krájení, řezání a porcování dívat jako na nutné zlo. Tím spíš, pokud si pořídíte keramické a japonské kuchyňské nože.
Keramické kuchyňské nože charakterizuje dlouhodobě ostrá a nepřilnavá čepel. Tyto dvě vlastnosti jsou ideální zejména při krájení ovoce a zeleniny. Další velká výhoda spočívá v tom, že neznehodnocují enzymy a vitamíny v potravinách. V podstatě nabízí možnost, jak krájet zdravěji a s vynaložením menšího úsilí.
Nevýhodou keramických nožů je křehkost. Nehodí se pro krájení tvrdších potravin, o které by se čepel mohla zlomit. Ale to nevadí, protože sortiment šetrných nástrojů čítá také japonské nože s antiadhezním povlakem. I tyto nože garantují zdravé krájení bez nežádoucího lepení potravin k čepeli. Bez problému s nimi rozkrájíte ananas, meloun a další tvrdé ovoce. Prvotřídní nerezavějící ocel vám bude v kuchyni dělat společnost hodně dlouho. Údržba je snadná, stačí nůž vložit do myčky.
Na keramické a japonské nože narazíte u množství výrobců, ale jen málokterý nabízí tak výhodný poměr ceny a kvality jako výrobky značky Tescoma. Seženete je v kamenných prodejnách i online na eshop.tescoma.cz.