Cestovní pojištění je nezbytné. Jak ho pořídit levně?

buffer-1143485_960_7201

Plánujete cestu do zahraničí a už máte pečlivě sbalený kufr a vyřešené všechny detaily? Nezapomněli jste na cestovní pojištění? Někdo říká, že ho nepotřebuje, ale opak je pravdou. Nikdy nevíte, co se může stát. Říká se, že náhoda je blbec. Nenechte proto svůj osud v rukou náhody a pořiďte si levné cestovní pojištění. Jak ho správně vybrat a jaké parametry sledovat se dozvíte v tomto článku.

Do zahraničí jedině s cestovním pojištěnímhappy-woman-1452389_960_7201

Cestovní pojištění do zahraničí je obecně pouze malým výdajem v porovnání s celkovou cenou za dovolenou. Vždy se proto vyplatí si ho sjednat. Hodí se i pro případ, že do zahraničí jedete pouze na jeden den. V případě problémů slouží k pokrytí případných léčebných výloh, na které se nemusí vztahovat běžné pojištění z kreditní karty. Snažte se dopředu vymyslet, jaké aktivitě se budete věnovat. Na základě toho si zvolíte variantu cestovního připojištění.

Srovnání všech nabídek na jednom místě

Výhodou je, že pro cestovní připojištění už nemusíte nikam chodit. Existuje srovnání cestovního pojištění online, kde najdete všechny nabídky na jednom místě. Na portáluTopSrovnání.cz na vás čeká přehledný seznam všech nabídek pojištění do vybrané destinace na zvolenou dobu. Následně už zbývá vybrat tu nejvhodnější a pro vás nejvíce výhodnou nabídku. Díky tomuto srovnání můžete ušetřit desítky až stovky korun.

Jaké parametry sledovat?

Při výběru pojištění nezapomeňte sledovat maximální výši léčebných nákladů. Při aktivní dovolené plné sportování nebo přímo adrenalinových činností, jako je například horolezectví, musíte zahrnout tuto skutečnost do požadavku o cestovní připojištění. V případě, že by se vám stal úraz při této činnosti, běžné turistické pojištění by se na pokrytí nákladů na výjezd zdravotní služby a následnou péči nemuselo vztahovat.

Napsat komentář