Kakaové boby mají vysoký obsah vitaminů a minerálů, někteří je dokonce považují zasuperpotravinu.
Kakaové boby jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty. Všechny tyto látky ale získáte hlavně z nepražených bobů, pražené kakao jich obsahuje až 20x méně.
Kakaové boby můžete používat i při vaření. Nejvíc hodnotných látek si však zachovají tehdy, když je nebudete tepelně upravovat. Posypte jimi hotové moučníky, přidejte je do ovocných salát
ů, můžete s nimi připravovat různé nápoje, pomazánky a krémy. Nebo je používejte jakozdravé mlsání.
Množství | Složka | Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU |
---|---|---|
Kakaové boby drcené (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství) |
K přímému použití nebo jako součást ovesných a rýžových kaší, jogurtů, smoothie.
100 g
Může obsahovat stopy lepku. Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Země původu Dominikánská republika.
V naší nabídce naleznete také další produkty s obsahem kakaa a další produkty zdravé výživy.