Raw strava aneb Vaření bez vaření

rice-2103442_960_720

Raw strava patří, podobně jako vegetariánství a veganství, k fenoménům dnešní doby. Všichni tvrdí, jak je to pro tělo zdravé a jak dokáže změna jídelníčku ovlivnit celý váš život. Ale je to opravdu tak, nebo lidé přechází na raw jídlo jen kvůli tomu, že se jedná o populární záležitost?

Raw strava není žádná dieta, jedná se prostě o životní styl. Všechny potraviny konzumujete syrové, díky čemuž v nich zůstávají uchované všechny živiny a prospěšné látky. Takto neupravená potrava zlepšuje trávení, dodává více energie, čistí pokožku, zlepšuje srdce, trávení a pomáhá udržovat zdravou tělesnou hmotnost. Lidé, kteří na ni přešli, většinou tvrdí, že se jejich život opravdu změnil.

Chcete také začít s raw stravou?Vaření bez vaření – Průvodce životním stylem založeným na raw stravě

Určitě budete potřebovat rady do začátku. Většina lidí si totiž nedokáže představit, jak vytvářet jídla kompletně bez vaření. Chcete poradit jak skládat jídelníček? Pořiďte si kuchařku nevařené stravy od Tanyi Maher s názvem Vaření bez vaření – Průvodce životním stylem založeným na raw stravě. Budete zírat, kolik výborných pokrmů se dá vykouzlit. Strádat nebudete ani po stránce mlsání, v knize jsou například recepty na zdravé koktejly.

Raw pokrmy jsou jednoduché

Tanya Maher dala dohromady spoustu receptů, které nejenže výborně chutnají, ale jsou také velmi jednoduché na přípravu. Jako nutriční specialista syrové stravy výborně ví, co přesně tělo potřebuje, proto se nemusíte bát, že by vám něco chybělo. Pomůže vám poskládat vyváženou celodenní stravu, kvůli jejíž přípravě nestrávíte v kuchyni dlouhé hodiny.

Recepty uvedené v knize Vaření bez vaření jsou snadné, popsané srozumitelně a doplněné krásnými fotografiemi. Nebudete vařit z žádných neznámých surovin, kuchařka je psána pro obyčejné lidi, kteří si chtějí užívat života a potrpí si na chuťovém zážitku.

Napsat komentář