Jaká plemena koček patří k nejoblíbenějším?

Ragdoll

Uvažujete nad pořízením tohoto přítulného domácího mazlíčka? Měli byste se zaměřit na takové plemeno, které se vám bude líbit nejen vzhledově, nýbrž též svou povahou. Pořízení kočky je zásadním rozhodnutím na několik let, proto je třeba volit pečlivě.

Majestátní mazlík

Tím není nikdo jiný než kočka Ragdoll. Jedná se o velice kontaktní plemeno, které vyhledává blízkost člověka stejně jako pes. Dokonce se o tomto druhu kočky říká, že má několik psích vlastností. Patří mezi ně oddanost, veselá povaha, schopnost naučit se chodit na vodítku a aportovat. Ragdoll charakterizuje hravost, přítulnost a důvěřivost. Toto plemeno se právě díky těmto vlastnostem využívá k felinoterapii, neboli léčbě kočičím dotekem. Není nic příjemnějšího než zabořit prsty do jemného huňatého kožíšku Ragdoll, která se ve vaší náruči příjemně uvolní a bude připomínat hadrovou panenku.

Exotika každým coulem

Lákají-li vás plemena z cizokrajných zemí, pak vám jistě uhrane divoká nátura kočky bengálské. Tato malá napodobenina vznešeného leoparda vás zaujme na první pohled typickým zbarvením srsti. Pokud si rozhodnete domů pořídit bengálku, počítejte s přílivem neuhasínající energie a nezdolným temperamentem. Tyto vlastnosti jdou ruku v ruce s loveckým instinktem, proto je třeba zajistit jí dostatek volného, ovšem bezpečného prostoru. Bengálská kočka se bude hodit do prostředí, v němž jí bude zajištěno dostatek aktivit a zároveň je třeba si na ni vyhradit spoustu volného času. Případně ji pořídit dalšího kamaráda.

Nezávislost na prvním místě

Norská lesní kočka nechce být nijak omezovaná. Mezi její největší zálibu patří šplhání, proto ji poskytněte v tomto směru dostatečné zázemí. Jak už název napovídá, norská lesní kočka připomínající rysa je mohutné plemeno dosahující hmotnosti až 8 kg. Má téměř bezúdržbovou hustou srst, která jí umožňuje snášet teploty v rozmezí -40 až 30 °C.

Napsat komentář