Kolečkové brusle prospívají zdraví i dobré náladě

kolečkové brusle, inline hokej, kolečka na brusle

Jízda na kolečkových bruslích stále nabírá na popularitě. A není divu, vždyť nám přináší tolik dobrého. Pozitivně ovlivňuje zdraví, kondici, spálíte při ní velké množství kalorií a má i společenský přesah.

Trénujete fyzičku

Kolečkové brusle vyžadují skutečnou práci, bez toho, abyste zabrali, se nerozjedete. Jde tak o skvělou alternativu k běhání nebo jízdě na kole. Jedete zde skutečně za své, s pravidelnými projížďkami tak vaše kondice poroste. Proto doporučujeme pravidelným běžcům čas od času zařadit do svého tréninkového plánu právě „inlajny“.

Nohy jak z posilovny

Inline bruslení pozitivně ovlivňuje srdce, cévní systém a krevní oběh. Pro srdce jde o lepší variantu pohybu než jízda na kole. Posilujete také svaly na nohou. Již po několika týdnech ježdění si všimnete, jak se zpevnily vaše lýtkové i stehenní svaly. Jízda na kolečkových bruslích je přirozeným pohybem pro tvarování boků a hamstringů, navíc na rozdíl od běhu nezatěžuje organismus nárazy. Oproti běhání také až o polovinu více šetří kolenní klouby.

Vyrazte na brusle s partou

Pokud zrovna netrénujete na nějaký závod, lze inline brusle využít i jako společenské pojítko. Vezmete s sebou jednoho nebo pár kamarádů, objedete si pár kilometrů a výlet zakončíte příjemným posezením. V každém případě věnujte dostatečnou pozornost stavu bruslí. Kolečka na brusle se po čase opotřebují a v rámci zachování pohodlné, a především bezpečné jízdy je včas vyměňte.

Hokej v létě? S kolečky žádný problém

Nyní zbystřete všichni milovníci zimních sportů. Inline brusle dokáží spoustu z nich přenést i do letních měsíců. Existují i speciální kolečkové lyže, přímo brusle ale využijete při inline hokeji. Ten funguje jednak na profesionální úrovni, nic vám ale nebrání sehnat partu přátel s kolečkovými bruslemi a na betonovém plácku si zahrát vaši oblíbenou hru i bez ledu.

Napsat komentář