Přeměny, restrukturalizace a likvidace společnosti

V podnikatelském světě nastávají různé situace. Pokud se vaší společnosti nedaří, jednou z možností je její likvidace. Chcete však podnik ještě zachránit? V takovém případě možná postačí restrukturalizace. V následujících řádcích vám prozradíme, co si pod jednotlivými termíny představit.

Restrukturalizace společnosti

Velice často je žádaná restrukturalizace společnosti, ostatně není se čemu divit, protože zahrnuje kroky, které vedou k efektivnímu fungování. Restrukturalizace může být trojího charakteru, a to finanční, kapitálová a organizační. Změny se provádí jak dílčí, tak i komplexní. Ideální je obrátit se v takovém případě na odbornou firmu, která se restrukturalizacemi zabývá, a proto dokáže pomoci. Poskytne vám účetní a daňové poradce, s nimiž se stane celý proces jednodušší.

Přeměny společností

Stejně tak mohou nastat přeměny společností, a to konkrétně fúze, akvizice a rozdělení. Všechny uvedené činnosti jsou nákladné a náročné na čas či administrativu. S přeměnami pomáhají externí firmy, jež zpracovávají analýzy, navrhují efektivní řešení a koordinují všechny kroky.

Likvidace společnosti

Pokud chcete nechat společnost zaniknout, protože už na ni nemáte dostatek času, nenaplňuje vás, nebo prostě nefunguje tak, jak jste si představovali, dojde k její likvidaci. Ovšem likvidace společnosti není nic jednoduchého, protože je nezbytné například vypořádat všechny dluhy a pohledávky, a tím pádem se může likvidace protáhnout na šest měsíců i dva roky.

Hledáte někoho, kdo se stane při restrukturalizaci, likvidaci i přeměně vaší pravou rukou? Obraťte se na odborníky z EK Partners s.r.o. Společnost působí v Praze a Jihlavě, nicméně poskytuje služby po celé České republice. Postavte se k podnikání zodpověďně. Zefektivněte svou práci i práci celého týmu.

Napsat komentář