Na obuvi se nevyplatí šetřit. Dejte přednost zdravotní obuvi před nekvalitními modely

V případě, že si chcete pořídit nové boty, pantofle, sandály či jiný druh obuvi, je dobré si všímat zejména tvarování, materiálů a dalších vlastností, které ovlivňují pohodlí při chůzi a zdraví uživatelů. Rozhodně se vyhněte nákupům laciné a nekvalitní obuvi, mohla by vám způsobit nemalé komplikace. Ideální je, pokud si zakoupíte speciální zdravotní obuv.

Zdravotní obuv rozhodně není pojmem, který by měl oslovit pouze zákazníky se zdravotními potížemi v oblasti dolních končetin. Její nošení se vřele doporučuje i jedincům s dobrou vitalitou, a to v každém věku. Důležité je, aby zdravotní obuv splňovala určité základní parametry.

Prsty mají mít v obuvi přirozenou volnost

V první řadě se kvalitní obuv pozná dle toho, že dává dostatek prostoru prstům, klenbě, patě a kloubům chodidel. Zároveň však musí být dostatečně pevná, aby se v ní nohy příliš neviklaly, v tom případě by totiž mohlo snadno dojít ke vzniku puchýřů. Těsná obuv pro změnu zapříčiní otoky, neboť v končetinách nemáte přirozený průtok krve. Správná zdravotní obuv je proto obvykle s širší, zpravidla kulatější špičkou, nikoliv s ostrým zakončením, kde se prsty zbytečně tísní.

Zdravotní obuv Santé a její vlastnosti

Dobrou ukázkou budiž třeba populární zdravotní obuv Santé. Výrobce u ní klade důraz na maximální komfort a bezpečnost obuvi. Dětská, pánská a dámská obuv Santé dokáže perfektně kopírovat chůzi, chodidla během ní nejsou zatěžovaná, takže nehrozí žádné zdravotní komplikace. To vše samozřejmě platí za předpokladu, že si zvolíte vhodnou velikost obuvi.

Obuv Santé klade důraz na preciznost opatků. Správný opatek musí být dostatečně dlouhý a pevný, aby pata chodidla byla patřičně zafixovaná. Důležitým prvkem je pak rovněž měkkost podrážek, díky čemuž dochází k tlumení nárazů o zem. Ani při delší chůzi pak tato obuv není příčinou vzniku puchýřů, otoků a otlačenin, potažmo dokonce plochých nohou.

Při výběru zdravotní obuvi si určitě dejte pozor na to, aby patní část byla v kolmém postavení vůči podložce. Jedině tak nedochází k vytváření tlaku na nohy při chůzi, chodidla jsou správně prokrvovaná.

Do obuvi raději investujte trochu více peněz. Kvalitní zdravotní obuv vám zpříjemní život, kromě toho většinou déle vydrží, takže nákup nových bot nemusíte provádět tak často, v konečném důsledku se dražší boty mohou vyplatit více nežli laciné modely.

Napsat komentář