Vlastní obraz si díky technice malování podle čísel namaluje každý

Malování a kreativní tvoření mnohdy láká i ty, kterým příroda nenadělila umělecký talent. Naštěstí vzdávat se tvoření pouze proto, že nám talent chybí, vůbec nemusíme. Tvořit lze i bez něj.

Dnes má šanci tvořit skutečně každý. První možností je tzv. zážitkové malování. Cílem není dokonalé umělecké dílo, ale samotný proces malování. Často se maluje zcela abstraktně, obvykle za pomoci instruktora, který vás seznámí s technikou malování. Takto se dá malovat pomocí různých obtisků, vylíváním akrylových barev či lihových inkoustů na vhodný podklad i třeba barvením plochy suchými pastely. Určitě se při této technice zabavíte a díky lektorovi, který je obvykle online k dispozici přes některý komunikační kanál, se při tvorbě ani nezaseknete. 

Je to skvělé hobby, ale pravdou je, že umělecké dílo, kterým bychom si chtěli vyzdobit své bydlení, takto nejspíš nevytvoříme. Už vůbec ne takové, které bychom hrdě někomu věnovali. Existuje však ještě jedna metoda, jak se i jako amatér a člověk bez talentu pustit do tvoření. Tentokrát do malování obrazů, na které budeme pyšní. Pomůže nám s tím technika malování podle čísel.

Technikou malování podle čísel dospělé nadchnete velice rychle. Snadno proto přemluvíte i další členy rodiny, partnera, rodiče, ale i kamarády, aby se do tohoto tvoření pustili rovněž. Je příjemné moci si vyměňovat zkušenosti a motivovat se navzájem k pravidelnému tvoření. Malování podle čísel se však hodí i pro děti. Vybrat si lze též obrázky s dětskými motivy, které mají nižší míru obtížnosti. Děti se do malování zapojí rády. Podle jejich zkušeností se štětcem a s kreslením klidně již ve čtyřech letech. Předškolákům či mladším školákům již technika nebude dělat žádný problém a pro děti je jakýmsi vyšším levelem omalovánek, či spíše tím nejvyšším.

Ručně malovaný obraz podle čísel bude vaší pýchou

Dokonce i ti z nás, kteří malovat umí, mají problém začít. Není snadné vybrat si téma, stejně tak je složité začít. Děsí nás bílá plocha, na kterou máme namalovat první tah štětcem. Ještě horší je, že nás mnohdy před začátkem tvoření čekají velké nákupy pomůcek: plátno, štětce, barvy, jiné kreslicí a malířské pomůcky… To vše naši chuť malovat či jinak tvořit rychle potlačí. Je to drahé, náročné na hledání, než vše seženeme, naše chuť tvořit obvykle vyprchá. Výsledek tvoření byl i tak nejistým, takže příště se už do shánění všeho potřebného ani nebudeme pouštět. A to i když se pro nějakou techniku nadchneme.

S malováním podle čísel je to jiné. Stačí si vybrat obraz, který si chceme namalovat, a vše nám přijde velice rychle domů. Pod slovem vše rozumějte skutečně vše, co potřebujeme k tvoření. Předtištěný obraz podle čísel si lze nechat poslat již jako vypnuté plátno na rámu. Dostaneme každý odstín barvy, kterou k malování potřebujeme. K tomu štětec, a dokonce i lupu pro přesné malování těch nejmenších detailů. Jakmile si balíček rozbalíme, stačí si jej položit na stůl, případně na malířský stojan, pokud jej máme doma, a začít malovat. Nepotřebujete kupovat lepší štětec ani kvalitnější barvy. Vše je součástí objednávky. Neexistuje snadnější způsob, jak se pustit do skutečně profesionálního malování obrázků.

Obrazy podle čísel, které vzniknou touto technikou, jsou krásné, profesionální, namalované na extra kvalitním plátně a barvami, které vydrží. Mnohdy je to právě nekvalitní umělecký materiál, který dokáže naše snažení zcela zničit. Zuty.cz, firma, která je specialistou na techniku malování podle čísel, dodává hyperkvalitní akrylové barvy, plátno i další pomůcky pro malování obrazů podle čísel. Stejně kvalitní nabídku jinde nenajdete. Pokud nechcete pouze standardní omalovánky podle čísel, ale profi obrazy, vybavte se pro své malování u Zuty.

Jak funguje malování podle čísel?

Princip metody malování podle čísel spočívá v zanalyzování každého motivu obrazu, který si následně pro malování můžeme kupit. Obraz je pak na vysoce kvalitní malířské plátno vytištěn jako číselná mapa. Co číslo, to jiná barva či její odstín, kterou se má tato ploška i další se stejným číslem vymalovat.

Spolu s předtištěným plátnem dostanete i každou barvu, kterou k malování obrazu potřebujete. Ta je rovněž označena číslem. Takže snadno začnete malovat plošku po plošce. Obecně se doporučuje začít malovat od nejsvětlejších plošek a pokračovat k těm tmavším. Spletli jste se? Nic se neděje! Akrylové barvy rychle schnou a snadno je po chvilce přemalujete správnou barvou. Nestačí vám barva? Měla by, ale pokud ne, nic se neděje. Ani když si barvy u nějaké domácí nehody vylijete. Ze Zuty.cz vám je opět pošlou. Podle čísla přesně víte, jaké potřebujete.

Obraz malování podle čísel není omalovánka, ale skutečné umělecké dílo

Investice – finanční i časová, do nákupu a namalování si obrazu podle čísel se vyplatí. Snadno získáte pro svůj interiér skutečné umělecké dílo. Vybrat si lze motiv, který se vám líbí, či se skvěle hodí právě pro váš interiér. Namalovat si lze dokonce i kopii některého slavného obrazu. Tímto způsobem se učili malovat dokonce i žáci slavného Leonarda da Vinci, takže se vůbec neostýchejte a začněte malovat. Zanedlouho může i vaši zeď zdobit umělecké dílo.

Obrazy malování podle čísel jsou však i perfektním dárkem, za který se nebudete muset stydět. A možnosti, jak je věnovat jsou dvě. Obraz můžete vymalovat a věnovat jej jako hotové umělecké dílo, nebo jej věnovat jako potištěné plátno s barvami a všemi pomůckami k malování a nechat obdarovaného, aby si plátno namaloval sám.Oba způsoby obdarování jsou velice oblíbené a osvědčené.

Nechte si připravit obraz podle vlastní fotografie

Zuty.cz nabízí obrovské množství různých motivů obrazů, takže si rozhodně není problém vybrat. Další možností však je obraz podle vlastní fotografiePokud do Zuty.cz pošlete kvalitní fotografii, připraví vám podle ní potištěné plátno k malování. Obraz zanalyzují, vytisknou na plátno v požadované velikosti a dodají vám jej i se všemi barvami, štětci a dalšími pomůckami.

Obraz podle vlastní fotografie je úžasný dárek i k významnějším výročím. Ke kulatinám, k narození dítěte, ke křtinám, jako svatební dar i k mnoha dalším. Hodí se též jako krásný vánoční dárek. Jelikož je metoda malování podle čísel vhodná pro děti, teenagery, dospělé i pro seniory, možností, kdy tento skvělý dárek věnovat, najdete skutečně mnoho.

Proč malovat podle čísel?

Malování podle čísel vám přinese obrovské množství benefitů. Namalujete si krásné dílo, či máte nádherný nápad na dárek. Díky malování se dokážete odreagovat a zbavit stresu, Je to skvělé hobby, které do dnešní doby přináší zklidnění, zpomalení, odbourává stres a podporuje i naši motoriku. Nejen děti musí na jejím rozvoji pracovat, i jako dospělí o ni přicházíme. Nachytali jste se, že již téměř nedokážete psát rukou? Není se čemu divit, pokud neustále píšete pouze na počítači. Někdo si začne pro zlepšení psát ručně deník, jiní zkusí malovat. Malování podle čísel je skvělé řešení i v případech, kdy jste třeba po úrazu či mozkové příhodě a potřebujete podpořit svoji motoriku. Díky tréningu malováním se rychle zlepšují kognitivní funkce, k jejich narušení došlo, či je malování přímo antiageing metodou.

Vyberte si obraz a začněte malovat

Malování podle čísel od Zuty.cz nabízí obrovskou variabilitu. Předtištěná plátna si lze vybírat podle náročnosti, rozměru i motivu. Jestliže se neumíte rozhodnout, je dobrou volbou výběr z nejprodávanějších obrazů. Někdy nás nakopne i aktuální slevová nabídka. Ta bývá vždy velice štědrá, takže se ji oplatí sledovat. Někdo rád vybírá z aktuálních novinek mezi motivy. Na Zuty.cz teď mezi novinkami najdete například obrovskou nabídku obrazů podle čísel s motivem rozkvetlých slunečnic. Ty fascinují snad každého, bez rozdílu věku či pohlaví.

Určitě je dobré vybírat podle náročnosti. Zuty nabízí pět stupňů složitosti. Velmi snadné obrazy se hodí i pro děti či lidi bez jakýchkoliv malířských zkušeností a s omezenou motorikou. Velmi složité obrazy si nechte až na pozdější malování, tedy poté, co si tuto techniku vyzkoušíte na některé z nižších úrovní složitosti. Nenechte se splést. Mnohdy i složitě vypadající obraz patří do nižší úrovni složitosti. A jak se liší jednotlivé úrovně složitosti? Méně složité obrazy mají obvykle méně ploch k vymalování. Ty jsou též větší a na obraz se používá menší množství odstínů barev.

Obrazy si lze koupit bez rámu a bez vypnutí na rám, což je levnější, ale o dost méně praktická varianta. Praktičtější jsou vypnuté na rámu. Takovýto obraz můžete začít malovat okamžitě, jak si jej vyzvednete od pošťáka či zásilkové služby.

Vyberte si též velikost obrazu, který vám bude vyhovovat. Zamyslete se, kde vaše umělecké dílo skončí pověšeno a podle toho volte velikost obrazu 40×50 cm nebo 80×100 cm.

Pojďte malovat!

Nenechte se pobízet a pusťte se konečně do tvoření. Zapojte své děti i rodiče. Díky vlastním obrazům budeme krásněji bydlet. Malování nás zbaví stresu i uspokojí naši potřebu uznání. Toto skvělé hobby si již zamilovali tisíce lidí a patří k nejoblíbenějším kreativním technikám tvoření.

Napsat komentář