Pleťový krém – I look so good

Pleťový krém – I look so good – dukatek

Pleťový krém – I look so good

enhle pleťový krém z vás udělá doslova královny plážových kolonád, večírků či párty s přáteli. I když se na první pohled zdá, že je tmavý, opak je pravdou – můžete mi věřit jsem bledule a mohu si ho dovolit 🙂 Pokud milujete spíše studené barvy (sluší vám víc), pak v závorce u rozpisu surovin najdete studenou variantu.

Rozpis na cca 50 ml

1 ml karotkového oleje (vynecháme u studené varianty a přidáme 1 ml skvalanu)
9,5 ml meruňkového oleje
4 ml skvalanu
3 g Olivoil
1 g cetyl alkoholu
20 ml minerální vody
10 ml růžové vody
3 ml aloe extraktu
0,5 g slídy béžové (0,5 g sericite slídy a 0,1 g růžové slídy)
2,5 g silica micro pearl
0,5 g kofein
10 kapek cosgardu

Mimo to budete potřebovat:
2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml dózu
Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do první misky  odměříme oleje a emulgační vosky, do druhé misky odměříme zbytek surovin s výjimkou slídy a cosgardu, misky vložíme do vodní lázně.
Počkáme, dokud se emulgační vosky zcela nerozpustí. Poté vlijeme vodu do oleje (je třeba před tím opravdu vodu se surovinami řádně promíchat) a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou, přidáme slídu a po zchladnutí konzervant.
A opět mícháme.
Vznikne takovýto krém.
Hotový krém přendáme do dózy a označíme datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce. PH tohoto krému je cca 6,5.

 

Na ruce pak bez rozetření vypadá následovně.
A po rozetření je vidět, že rozdíl opravdu není veliký. Šipka znamená místo od kterého je směrem doprava krém rozetřený
Krém je malinko oříškem pro stabilizaci, proto je v něm i cetyl alkohol – bez něj se emulze prostě rozjíždí. Svou míru na tom nesou i ta neskutečná vedra…Pokud by se náhodou krém rozjížděl (ale mě napodruhé už drží), pak se jedná jen o “estetickou” záležitost. Zkuste ho vymíchat a uložit do ledničky. Na vlastnosti a benefity to vliv nemá.

Silica zajistí soft focus vzhled (odráží světlo a zneviditelňuje drobné vrásky), slída zajistí jemný opalizující vzhled a spolu s karotkovým olejem lehkou broskvovou barvu. Aloe extrakt hydratuje, kofein “nakopává” mdlou pleť. Meruňkový olej to jen podpoří. No posuďte sami, prostě taková instantní krása 🙂

Studená barevná verze se bude perfektně hodit k Pink Lady Looku

Napsat komentář