Recept: Zelná hlávka plněná masem
Ingredience:
Zdroj fotografie: www.receptyonline.czzelí 1 ks
maso 300 g
vejce 1 ks
žemle 1 ks
mouka hladká 1 lžíce
rajský protlak 1 –
cibule 1 ks
sádlo 1 lžíce
sůl
pepř mletý
paprika mletá sladká
Popis přípravy:
Zelí očistíme od poškozených listů,omyjeme a vykrojíme košťál.
Kolem vydlabeme vnitřek pro nádivku. Nádivku si připravíme z oloupané a na drobno nakrájené cibule zpěněné na sádle,
umletého a okořeněného masa,rajčatového protlaku, žemle, vejce a nasekaného vybraného vnitřku zelí.
Nádivku promícháme, podle chuti okořeníme a naplníme s ní vnitřek zelí.
Otvor uzavřeme jedním listem. Osolíme a v hlubokém hrnci udusíme do měkka. Podáváme nakrájené na jednotlivé porce,(aby každá měla zelí a mleté maso) s maštěnými vařenými brambory.
Masovo-sójové karbanátky
Sílu hledejte v zelí