Pohanka je surovina, která je pro zdravý životní styl velice prospěšná. Obsahuje totiž látku rutin, která pomáhá léčit problémy s cévami nebo křečovými žílami. Kromě toho pohanka přispívá s dobré psychické kondici a dodává tělu potřebnou energii. Zkuste si z ní připravit tradičního kubu.
Ingredience:
400g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
Postup:
Panenku si nakrájíme na medailonky. Ty pak naložíme do směsi olivového oleje, soli a pepře (můžete přidat i čerstvé bylinky jako třeba petrželku nebo pažitku) a necháme hodinu v hladu. Sušené houby namočíme do vody a necháme půl hodiny nabobtnat. Pohanku si uvaříme podle návodu na obale a scedíme. Odpočinuté medailonky si opečeme na pánvi z nepřilnavým povrchem z obou stran, pak je dáme stranou a udržujeme je teplé. Do té samé pánve nalijeme houby i s houbovým nálevem, který zredukujeme zhruba na polovinu. Pak přidáme česnek, ze kterého jsme odstranily duši. Houby s česnekem zamícháme do pohanky a podle chuti dosolíme. Podáváme se zeleninou, nebo salátem.