Recept: Řízky z brambor
Ingredience
* 4 velké brambory, oloupané
* sůl na dochucení
* kukuřičné lupínky na obalení
* rostlinný olej na smažení
Postup při vaření:
Příprava: 15 minut + 10 minut smažení
1. Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je posolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.
2. V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod – stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).
Plnohodnotnou náhradu strouhanky na obalování – kuřecích, ale i jiných řízků – získáte jak v celých, tak mírně podrcených lupíncích. Použijte robot nebo váleček na nudle.