Ostré nachos
Ingredience
- sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů
- sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč)
- 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle
- několik jarnímch cibulek, jemně nakrájených a – podle odolnosti
- sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.
- rozmačkané avokádo nebo avokádovou omáčkou (guacamole) zakysaná smetana
Postup při vaření
Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč) a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle. Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli. Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil. Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.