Marinovaná feta s pečenou paprikou
Ingredience
- 2 červené papriky, pokud možno se stopkou
- 250 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička čerstvého oregána, jemně nasekaného
- 1–2 lžičky petrželky, nasekané najemno
- olivový olej na zalití
- chleba pita k podávání
Postup při vaření
1 Předehřejte troubu na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut; slupka by měla začít černat. Během
pečení je dvakrát obraťte – stačí je chytit za stopku. Upečené papriky přendejte do mikrotenového sáčku, zavažte a nechte deset minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na tenké proužky. Nechte zcela zchladnout.
2 Sýr feta nakrájejte na kostičky, smíchejte s proužky papriky, přidejte chilli, oregáno, petrželku a promíchejte. Dejte do misky či sklenice a zalijte olivovým olejem. Servírujte s chlebem pita.