Paprikový krém
Ingredience
- 800 g konzervované cizrny
- 2 velké stroužky česneku, prolisované nebo rozmačkané
- 400 g konzervovaných červených paprik
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje plus trochu na zakapání pasty
- 1 lžičku mletého chilli (podle chuti i více)
- sůl a pepř na dochucení
K podávání:
- křupavé tyčinky, řapíkatý celer, pečlivě omyté ředkvičky i s lístky
Postup při vaření
1. Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.
2. Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.
3. Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.