Noky s pestem
Ingredience
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g strouhaného parmazánu
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 1 lžíce dijonské hořčice
- ½ kg bramborových noků, uvařených a slitých
- sůl a pepř
- 2 lžíce bazalkového pesta (k dostání v supermarketech)
Postup při vaření
1. Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici. Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.
2. Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.
Domácí pesto
Pokud nemáte v lednici hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.