Jak vybrat vhodný kamerový systém pro monitorování objektu?

Bezpečnost je jednoznačně na prvním místě. V současné době je obrovský zájem o kamerový bezpečnostní systém, jenž pomáhá při identifikaci pachatele. Pořízené záběry také poslouží jako důkazy o trestné činnosti. Elektronické zabezpečovací systémy jsou navíc natolik sofistikované, že vám dokážou odeslat zprávu, jakmile se začne něco dít v monitorovaném prostoru.

Kamerový systém nachází uplatnění v exteriérech i interiérech. Představuje i jakousi prevenci, neboť plní odstrašující funkci na zloděje a další nezvané hosty.

Jak vybrat kamerový systém?

Pamatujte však na to, že nejsou všechny kamerové systémy stejné, některé jsou méně výkonné, jiné naopak více. Stejně tak se liší i kvalitou záznamů. Předtím, než se rozhodnete pro konkrétní kamerový systém, byste si měli ujasnit, co od něj vůbec očekáváte.

Velké oblíbenosti se těší IP kamerové systémy, jež mají oproti analogovým hned několik předností. Představují vysokou úroveň zabezpečení, mají ale i vyšší nároky na kapacitu úložiště. Jelikož jsou záznamy kvalitnější, zaberou více místa. Výhodou však je, že můžete sledovat aktuální dění v hlídané nemovitosti skrze internet na mobilním zařízení.

Výhody IP kamerového sytému

Získáte dohled nad objektem po dobu 24 hodin denně, tedy nepřetržitě. IP kamerový systém je spolehlivé řešení ochrany, které se navrhuje i na míru. Společnost NOVATEC, která na tuzemském trhu působí, má v nabídce celou řadu modelů kamer. Oblíbené jsou u klientů kamery s čočkami Vari-focal, které disponují pokročilými funkcemi. Nabízí full HD rozlišení, odolnost IP66, audio, alarm a podobně.

Záznamy jsou pomocí dané kamery kvalitnější, a to i za zhoršených viditelných podmínek. V neposlední řadě nechybí funkce 3D DNR odstraňující šum a rozostření, jež nastává při pohybu.

Napsat komentář