Šedý dovoz pro sauny je levnější, ale nevyplatí se

Ne vždycky se vyplatí jít za co nejnižší cenou. Příkladem toho jsou šedé dovozy, které se nevyhýbají ani technologiím pro sauny. Své by o tom mohli vyprávět prodejci produktů HARVIA. I tato značka se stala cílem neoriginální distribuce a šedého dovozu.

Saunové technologie již dávno nejsou tak drahé jako kdysi, saunu si může dovolit velká spousta lidí. Přesto hromada z nich touží ušetřit a kupují si saunové technologie za podezřele nízké ceny. Až něco takového uvidíte, mějte se na pozoru.

Jaká jsou rizika nakupování z šedého dovozu?

Chtěli jste si koupit HARVIA kamna do sauny a našli jste svůj vysněný model o tisíce korun levněji? V tom případě je potřeba si pečlivě prověřit prodejce. Samozřejmě je možné, že zrovna nabízí nějakou výhodnou akci, ovšem příliš pravděpodobné to není.

Daleko pravděpodobnější je, že se jedná o šedé dovozy technologií HARVIA. Jde tedy o produkty, jež nejsou určeny pro český trh. Kvůli tomu s nimi potom nemůžete do oficiálního servisu, kolikrát nedosahují patřičné kvality a nebývá na ně poskytována dvouletá záruka.

Někdy se jedná přímo o padělky s méně kvalitními součástkami, mohou být i nebezpečné provozu. Nákup bez záruky se v tomto případě doopravdy nevyplatí. Nakonec byste utratili ještě víc, až byste museli pořizovat kamna nová kvůli tomu, že stará jsou rozbitá a v žádném servisu vám je neopraví.

Jak poznat šedý dovoz?

Všímejte si důvěryhodnosti obchodníka. Působí na vás webové stránky přehledně a strukturovaně? Má daný obchod dobré recenze? Je obchod pouze online, nebo ho můžete navštívit i v kamenné podobě? V případě nejasností je možné původ produktů HARVIA konzultovat přímo se zástupci značky v ČR. Na webu Harvia.cz najdete seznam partnerských prodejců, a pokud se tam ten váš obchod nenachází, ozvěte se prostřednictvím webového formuláře. Napište, kde se chystáte nakupovat, a Harvia.cz vše prověří za vás.

Napsat komentář