O avokádu jsme už psali. Proto se zaměřme na vejce. Vejce jsou jednou z potravin, které máme doma neustále. Přesto po nich saháme jen v případě, když potřebujeme vytvořit opravdu rychlý oběd či večeři. Ale to je hrozná škoda. Vejce mají totiž vysokou výživovou hodnotu. Mají vysoký obsah bílkovin, který nemalou měrou napomáhají k růstu svalové hmoty. Právě z tohoto důvodu jsou velice oblíbeným pokrmem vrcholových sportovců. Co si takhle udělat vajíčkovou pomazánku s avokádem.
Ingradience:
1 zralé avokádo
2 vejce
2 lžíce řeckého jogurtu
pepř
1 zralé rajce
1 menší cibule
1 lžička plnotušné horčice
pažitka na ozdobu
Postup:
Vejce si uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Avokádo přepůlíme, odstaníme pecku a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme nakrájené vejce, jogurt, horčici a najemno nakrájenou cibuli a rajče. Okořeníme pepřem a důkladně promícháme. Vzniklou pomazánku podáváme na čerstvém, nejlépe celozrném, pečivu.