Jaké druhy matrací existují?

matrace

Spánek je pro organismus velice důležitý. Ovlivňuje ho však spousta faktorů – stres, teplota v místnosti, ale i matrace. Pokud si chcete přes noc dostatečně odpočinout, nechat celé tělo zrelaxovat, neměli byste výběr vhodné matrace podceňovat. Jaké druhy existují? Co byste měli zohledňovat?

Současný trh je rozmanitý a nabízí nepřeberné množství druhů, které se odlišují zejména materiálem a vlastnostmi. Levnějším řešením jsou vrchní matrace, známé také jako krycí. Pokládá se na staré matrace a zlepšuje samotný spánek.

Pěnové matrace

Vybrat si můžete hned z několika pěn. Velice oblíbená je takzvaná líná pěna, která reaguje na teplotu a tlak. Dokáže se dokonale přizpůsobit tvaru těla a poté se pomalu navrací do původní podoby. Líná pěna je vhodná i pro dlouhodobě ležící pacienty, neboť nenarušuje krevní oběh a zamezuje tvorbě proleženin.

Ještě narazíte na studenou pěnu, někdy označovanou i zkratkou HR, která se vyznačuje vysokou pružností, vysokou tvarovou stálostí a perfektní prodyšností.

Latexové matrace

Latexové matrace jsou vyráběné ze směsi přírodního a syntetického materiálu. Všímejte si poměru, v jakém jsou jednotlivé směsi. Obecně platí, že čím více je přírodního latexu, tím je samotná matrace kvalitnější.

Matrace Continental Plus
Matrace Continental Plus

Pružinové matrace

Pokud si myslíte, že pružinové matrace jsou dávno passé, potom jste na omylu. Prošly si obrovským vývojem. Pružinová matrace je k dostání v několika různých variacích. Buď jsou matrace uvnitř volně, nebo má každá svou taštičku, a potom se jí říká taštičková. Dávejte si však pozor na rošt, protože pružinové matrace nejsou vhodné na lamelové rošty, ale dávají se na pevný podklad. Samotná matrace je totiž dostatečně pružná.

Podívejte se do pestrého produktového portfolia matrace-matex.cz, kde najdete různé druhy matrací za atraktivní ceny.

Napsat komentář