Kde jako vegan získat omega 3 mastné kyseliny?

omega 3

V 21. století už naštěstí víme, že ne všechny tuky tělu škodí. Organismus ke své funkčnosti tuky naopak potřebuje, ale jenom ty „zdravé“. Patří k nim například omega mastné kyseliny, konkrétně omega 3.

Lidský organismus si omega 3 mastné kyseliny nedokáže vyrobit sám, přitom je potřebuje. Tento typ kyselin totiž snižuje hladinu krevního tuku i tlaku, podporuje činnost srdce a má pozitivní vliv na zrak a činnost mozku. Pokud jste to ještě nevěděli, lidský mozek se skládá převážně z tuků!

OMEGA 3 VEGAN

Zapomeňte na rybí tuk, omega 3 se dají získávat i lépe

V minulosti se omega 3 mastné kyseliny tradičně doplňovaly pomocí rybího tuku, nenáviděného doplňku stravy podávaného na lžičce. Je pravda, že velký obsah tohoto tuku v sobě mají ryby, zejména ty žijící ve studených vodách. Velmi dobře vám tedy omega 3 doplní konzumace lososa, sardinek, makrely, sledě, tuňáka nebo mořského pstruha. U nás se bohužel tyto ryby příliš často nekonzumují a pro vegetariány či vegany to také není řešení.

Nejlepším přírodním zdrojem jsou semínka a ořechy

Odborníci vlastně příliš nedoporučují kombinovat vysoké množství ryb. V jejich útrobách se totiž vyskytují mikročástice plastu, které jsou zdraví nebezpečné. Mnohem bezpečněji omega 3 mastné kyseliny doplníte ze lněných, slunečnicových či chia semínek. Vyskytují se také ve vlašských, pekanových, burských či makadamových ořeších.

Existují i speciální veganské doplňky stravy

Je pravděpodobné, že ořechů a semínek nesníte tolik, abyste omega 3 měli dostatek. V takovém případě přijdou vhod doplňky stravy. Dejte si však pozor, co kupujete, protože tradiční doplňky stravy získávají omega 3 právě z ryb. Společnost Naturvita však vyrábí i přípravek Omega 3 Vegan, v němž jsou kyseliny získané z mořské řasy Schiochytrium.

Aktuálně je nejvýhodnější koupit Omega 3 Vegan na Gigalekarna.cz. Zdarma tam totiž dostanete další přípravek od výrobce Naturvita dle vlastního výběru. Pro vegany bude dobrou volbou například vitamín B12, který nemají šanci získat z potravy, je třeba jej doplňovat umělou formou.

34230-naturvita-banner-biosil

Napsat komentář